mercredi 13 mars 2013

Lo que seguis


     Aquesta annada, es una annada de barrutlage a travès l’Euròpa : Malta, l’Irlanda, l'Espanha… lèu sera l’Itàlia, mai precisament Roma. E òc ! Es totjorn amb mon amiga Nadou qu’anarem al mes de junh dins lo pais de Dante. Fa jà un an que sèm a preparat aquel viatje. Avèm cercar los melhors albèrgias, restaurant e luòcs de veire (granmercejamos  al Guide du routard).

Roma- roïnas


     La tòca d’aqueste viatje es de pas mancar l’avion, de pas prendre una setmana de marrit temps, de pas agantar un « impetigo » o que que sià coma malautiá. Mas de temptar de far un viatje normal, come tot lo monde, sens cap de problèma.
     Benlèu, se los cardenals son encara a se carpinhar sus lo que serà lo papa, sant paire de totes, aurèm l’escasença de veire la fum blanca sortir de la chiminèia. Mas espèri pas trop, perque se es lo cas, i aura una molada de gens dins tota la ciutat. E aquò m’agrada pas brica !


L'Aquila-  partida montanhosa

     Vos escondi pas qu’ai per projècte d’anar en M1 en Itàlia, e se o pogèsse a l’Aquila que m’agrada mai coma destinacion que Turin (es una ciutat minièra). Coma soi una filha coragosa, qualque causa ma tornèt en memòria : L’Aquila es una region a forta activitat sismica ! La vila foguèt destrusida dos cops per aquò ! Es donc aquò lo departament a decidit de se desfar dels estudiants que demoran ! Bon, i a pas de terratremol cada jorn ! Dempuèi 2009 tot va plan dins la cituat de Celestin V elegit papa en 1294 (es lo tèma actual non ?). Aquela, es a mes d’una ora e mièja (en veirura pas a cava !) de Roma, e i a tot plen de roïnas al entor (de roïnas romanas, pas las dels terratremols !).

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire