mercredi 20 mars 2013

Bom dia Portugal !

Region Douro, patrimoni de l'unesco
     Soi a escotar  de musicas portuguesas e dins lo meteis temps sèm a preparar nòstre viatge al Portugal. M’a talament agradat que l’estiu passat, quora ne soi tornada avià qu’una enveja i retornar e demorar mai de temps dins lo país del « Gal de Barcelos ».
     Ara ai enveja de far un tor del país. Demorèri en Algarve pendant detz jorns, mas aqueste còp anèm commençar per la region de Porto. Vos ai fach un pichòt dessenh sus la carta, en verd es en gròs ço que nos agradariam de far aqueste estiu en doas a tres setmanas…


Quand parlèm de Portugal, parlèm tanben de sa cultura. Mos amics m’an fach descobrir una mena de musica fòrça conneguda que se sonna lo « Fado ». Es un pauc melo-dramatic . Foguèt repres pel Brasil amb de tèxtes similaris, mas amb una musica mai dançanta. Vaquí ço que pòdi vos mostrar !



Aquò es pel « Fado », mas la musica d’uèi m’agrada tanben coma la de Marcelo D2 qu’es fòrça conneguda dins lo monde. I a tanben de femnas, Roberta Sà o les Femmouzes T (còla franco-portuguesa)que m’agradan.
Per far completament la promocion del Portugal, vos prepausi d’acabar aquel article sus una vidèo que me fa plan rire. Es de D’Jal un umoriste francès del Jamel Comedy Club, es suls estrangièrs e francament es plan jogat !



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire