mercredi 13 mars 2013

Istòria de dança


Coma fa de temps que soi pas anada veire un espectacle, agachi un fum de videos.Vaquí ço qu’ai trapat sus la tèla !


Vertadierament,es un amic dançaire que me la mandèt per internet (sus Caradebuòu ). E m’agrada força ! Es plan dessenhada, vesèm los movements de còs coma los de la vida vidanta. L’istòria (d’amor encara !) que semble exprimir es polideta e parli pas de la musica qu’aimi tan !


Ara lo temps maluròs ont agachavi de videos sus la tèla es acabat ! Deman de ser, vau veire lo darrier espactacle de Phillipe Decouflé !

Panorama
Panorama, Philippe Decouflé

     Es bon ! L’ai vist lo subrebèl ! I soi anada amb mon amiga Marine, qu’es a la facultat de sciénça (es una subre femna, fa de biològia e de matematica !). Brèu, èra dimècres passat a l’opèra Berlioz, la granda sala del Corum a Montpelhièr. I avià un fum de monde perque èra l’abans darrièra representacion a Montpelhièr.
     E òc ! Philippe Decouflé es un grand coregraf. Es lo qu’a creat l’espectacle dels J.O d’Albertville en 1992 ! Fasià detz ans qu’èra pas vengut presentar una de sas creacions a Montpelhièr. Pensetz- vos èra la tropelada !
     A ! Que l’espèra ne valià lo còp ! Èra sul tèma del circ, amb de represas de bocins de sas ancianas pèças (amb los costums de las annadas 80). Un molon d’umor ! Un « Mr Loyal » (sabí pas cossí dire en occitan) a s’espotir del rire ! Los dançaires èran comedians, fasiàn força expresions amb lors caras.

Vos conselhi, coma de costuma d’anar lo veire perque es pas sonque de dança mas una màger par es teatralisada donc auretz lo rire de la debuta a la fin.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire